KOČA NA LOKI POD RADUHO
Nadmorska višina:
1534 m
Območje:
Savinjske Alpe
Koča na Loki pod Raduho se nahaja v zgornjem delu planine Loka, na vzhodnem pobočju Raduhe, tik nad gozdno mejo. Odprta je od začetka junija do konca septembra, maja in oktobra pa ob sobotah, nedeljah in praznikih. Z njo upravlja PD Luče.
Koča na Loki pod Raduho se nahaja v zgornjem delu planine Loka, na vzhodnem pobočju Raduhe, tik nad gozdno mejo. Odprta je od začetka junija do konca septembra, maja in oktobra pa ob sobotah, nedeljah in praznikih. Z njo upravlja PD Luče. 

Dostop

Ne glede na to ali boste prihajali po avtocesti iz smeri Ljubljane ali Maribora (izvor Šentrupert) ali pa boste ubrali pot čez Kamnik prek Kranjskega Raka in prelaza Volovjek, pot naj vas vodi do kraja Struge (s smeri avtoceste Lj-Mb 6 km za krajem Ljubno, s kamniške strani pa se od vasi Luče peljete proti Mozirju še približno 3 km). V kraju Struge vas bodo oznake za Raduho in Snežno jamo usmerile levo na ožjo ter sprva še asfaltirano cesto. V križiščih sledite oznakam za Snežno jamo. Cesta višje izgubi asfaltno prevleko. A vas kljub temu elegantno pripelje do planine Vodol. Parkirajte ob križišču, kjer se sredi levega ovinka v desno odcepi slabša cesta, ki vodi do zgornjega dela planine Vodol. Od tu do koče vas bo dobro označena planinska pot prek planinskih pašnikov in gozda v uri hoda pripeljala do vaše prve (ali zadnje) destinacije. Od Koče na Loki pod Raduho lahko svojo pot namreč nadaljujete na Malo ali Veliko Raduho, Jalovec ali Lanež.

Razgled

Z roba nad kočo se odpira prelep razgled proti jugu na Gornjo Savinjsko dolino in na gore nad njo. Razgled proti vzhodu zakrivajo bližnji vrhovi okrog planine Javorje. Od jugovzhoda do jugozahoda se v daljavi razprostira Menina planina in nekaj najbolj vzhodnih vrhov Savinjskih Alp nad Lučnico. Na zahodni strani se v bližini dviga Raduha, severno sta vrhova Lanež in Jelovec.
 

Deli članek na družbenih omrežjih