Škatlica za spomin

Metoda Skovik je v juniju izdala svojo prvo edicijo zabavnika. Prejeli ste ga lahko v Pogledu, prilogi Cicbana in Cicidoja ali na katerih od naših delavnicah na Zlatorogovih vrhovih in še kje. Če ga še niste prežvečili in upoštevali navodil, ki jih je naskovikala naša umna sovica, vas vabimo, da zabavnik potegnete na plano in veselo na delo.

Če ga nimate, nič ne de. Še toliko bolje. V teh vročih dneh se bo prilegla ustvarjalna urica v prijetno klimatiziranih prostorih. Za škatlico uporabite kakršen koli malce trši papir, drevesne liste in plodove za spomin pa si lahko natisnete s te povezave. Seveda jih lahko narišete tudi sami. Metoda bo ponosna!

Pa začnimo. Spomin razrežite kot vam velevajo črte. Iz druge polovice zabavnika ali enostavno iz kosa tršega papirja primerne velikosti, ki se vam valja po predalih, izrežite pravokotnik. Diagonalno ga prepognite v obe smeri in nazaj odprite. Vogale pravokotnika zapognite proti sredini, da se bodo konci stikali in jih nato nazaj odprite. Dobro zgladite stranice oziroma robove.Tako prepognjen manjši pravokotnik zapognite od spodaj navzgor proti sredini iz vseh štirih strani. Dva vogala odprite, dve stranici pa dvignite.Odprta vogala po zgibih »zapremo« v stranice. Tako dobite en del škatlice, v katero boste lahko shranili igrico spomin. Iz preostalega papirja ali drugega malce tršega papirja izdelate še drugi del.Želimo vam veliko užitkov pri ustvarjanju. Če vam karkoli ne bo jasno ali vam bo izdelava škatlice želela nagajati, zavijte z očmi, kot bi to storila Metoda, spijte požirek vode in naprej. Potem bo šlo zagotovo lažje.

Deli članek na družbenih omrežjih

PRIPOROČAMO ŠE

Metodine otroške ustvarjalne delavnice
Metodine delavnice sitotiska
20. avgust 2015
Metodine otroške ustvarjalne delavnice
Metodina delavnica na Zelenici
26. maj 2015
Metodine otroške ustvarjalne delavnice
Metodine delavnice za otroke
22. april 2015

ZADNJA FOTOGALERIJA

V GIBLJIVI SLIKI

IZ DRUŽBENIH OMREŽIJ
SKUPNO ŠTEVILO POHODNIKOV V SEZONI 2017

3.412

Pivovarna Union za vsak podpis v vašem imenu donira 1 EUR lokalnemu planinskemu društvu.

NAROČI SE NA NOVICE

Da ohranite stik z nami in dogajanjem akcije Gremo v hribe, se prijavite na novice.

SODELUJEMO S PLANINSKO ZVEZO SLOVENIJE

287

planinskih društev

54.574

registriranih članov

179

planinskih koč

mio

planincev obišče slovenske gore vsako leto

10.000

km

planinskih poti